..voor bloemetjes en bijtjes..

Buckfastimkers is een moderne imkerij welke uitsluitend werkt met de Buckfastbij.

Naast het telen van koninginnen en het vermeerderen van bijenvolken oogsten we ook de producten van onze bijenvolken. De voornaamste producten zijn honing, bijenwas en propolis.

Onze passie is de Buckfastbij: gedurende vele jaren hebben we de kwaliteit van onze volken steeds verbeterd. Jaarlijks selecteren we van de beste teeltlijnen de raszuivere koninginnen welke op Ameland of Marken aangepaard worden. We werken samen met Dirk Blanken uit Warffum en gerenommeerde telers uit Europa.

Duurzaam imkeren: wat betekent dit voor ons? Allereerst staat het welzijn van de bijen bij ons altijd bovenaan in alles wat wij doen. De volken worden met liefde verzorgd. Alle kasten worden onderhouden met Propoleum de natuurbeits gemaakt van de door de bijen verzamelde Propolis, de beits bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is volledig veilig voor de bijen.

Honing: er wordt pas honing van de volken geoogst als de bijen genoeg hebben gehaald voor de eigen behoefte. Door de oogst van bijenwas uit de eigen volken kopen wij nooit bijenwas in voor het maken van waswafels. Meer dan de helft van de raten wordt jaarlijks vernieuwd. Bijen moeten bouwen, dat vinden ze heerlijk. 

Koninginnenteelt: door ons teeltprogramma worden jaarlijks van de allerbeste teeltkoninginnen jonge koninginnen geteeld. De vitale koninginnen zorgen voor gezonde volken die opgewassen zijn tegen ziekten en plagen en tegen de grillen van het weer. 

Door verjonging en vermeerdering van de volken worden er elk jaar voldoende volken opgezet. Deze volken groeien het eerste jaar uit tot volwaardige volken. 

Onze buitenstanden zijn zorgvuldig uitgezocht en bieden de volken het gehele seizoen een rijk voedselaanbod van stuifmeel en nectar🐝 


We selecteren onze teeltlijnen op de volgende eigenschappen:

- zachtaardigheid

hygiëne en grooming

- honingopbrengst 

- zwermtraagheid 

- raatvastheid  

- broedloze winterzit

Selecties 2021: alleen de teeltkoninginnen/volken met een hoge vitaliteit en een hoge Pin-Test hygiëne gaan door in het teeltprogramma van 2021. Er zitten een aantal hele goede bij dus ook voor 2021 en 2022 kunnen we weer telen met 'vers bloed' om inteelt te voorkomen.  

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We vinden het altijd leuk om nieuwe imkers te ontmoeten of om uitleg te geven over het houden van bijen.

Met vriendelijke imkers-groeten,

Lia Turk / John Hoogendoorn